Kitarakoulu
Musiikinopetusta taidolla ja sydämellä
SoLa

Veli Sola

Oma musiikillinen matkani on kulkenut musiikkiopistojen ja rockbändien kautta klassisen kitaran akateemisiin opintoihin ja edelleen mm. intialaisen musiikin gurujen oppiin, ääniparannuksen ja shamanistisen musiikin maailmoihin. Kitara on aina ollut uskollinen matkakumppanini ja olen kiitollinen saadessani sen kautta jakaa musiikin ihmeitä oppilailleni.

Opiskelin Helsingin Amk:ssa klassista kitaraa ja musiikkipedagogiikkaa vuosina 2002-2003 jolloin aloitin myös soiton opettamisen. Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja valmistunut Helsingin yliopistosta uskontotieteen laitokselta. Olen opiskellut laajasti sekä akustista että sähkökitaraa niin klassisen kuin maailmanmusiikin puitteissa. Klassisen taustani ansiosta olen ollut kiinnostunut erityisesti nylonkielisen kitaran monipuolisista mahdollisuuksista, sekä solistisena että rytmisenä instrumenttina.

Kuva: Mia Johansson

Viime vuosina olen kitaraopetuksen ohella keskittynyt vahvasti intialaisen klassisen musiikin ja sitarin soiton opiskeluun ja esittämiseen. Olen viettänyt Intiassa ja muualla Aasiassa useita vuosia sekä musiikin että joogan ja meditaation merkeissä. Intialaisen musiikin opiskelu on mullistanut koko musiikillisen ajatteluni ja avannut myös aivan uusia perspektiivejä ja työkaluja opetustyöhöni. Kitaran ja sitarin ohella soitan useita muitakin instrumentteja ja esiinnyn mm. Sharanam -yhtyeen kanssa joka yhdistelee intialaisen ja länsimaisen musiikin elementtejä. Olen työskennellyt myös joogaopettajana ja tutkinut eri tapoja yhdistää joogan mielen- ja kehonhallinnan tekniikoita musiikin harjoittamiseen. Joogan tavoin  musiikki voi toimia itsetuntemuksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähteenä. Itselleni musiikki on ollut valtavan merkittävä parantava voima elämässäni ja tätä kokemusta haluan välittää kaikille oppilailleni.

Kuva: Mia Johansson