Kitarakoulu
Musiikinopetusta taidolla ja sydämellä
SoLa

Sakari Sola

Oma musiikillinen matkani on kulkenut musiikkiopistojen ja rockbändien kautta klassisen kitaran akateemisiin opintoihin ja edelleen mm. intialaisen musiikin gurujen oppiin, ääniparannuksen ja shamanistisen musiikin maailmoihin. Kitara on aina ollut uskollinen matkakumppanini ja olen kiitollinen saadessani sen kautta jakaa musiikin ihmeitä oppilailleni.

Opiskelin Helsingin Amk:ssa klassista kitaraa ja musiikkipedagogiikkaa vuosina 2002-2003 jolloin aloitin myös soiton opettamisen. Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja valmistunut Helsingin yliopistosta uskontotieteen laitokselta. Olen opiskellut laajasti sekä akustista että sähkökitaraa niin klassisen kuin maailmanmusiikin puitteissa. Klassisen taustani ansiosta olen ollut kiinnostunut erityisesti nylonkielisen kitaran monipuolisista mahdollisuuksista, sekä solistisena että rytmisenä instrumenttina.

Kuva: Mia Johansson

Kuva: Mia Johansson

Olen omistanut paljon aikaa elämästäni intialaisen klassisen musiikin ja sitarin soiton opiskeluun ja esittämiseen. Yhteensä noin kolmen vuoden oleskeluni Intiassa, musiikin, joogan ja meditaation parissa on muokannut vahvasti koko musiikillista ajatteluani, avaten myös uusia perspektiivejä ja työkaluja opetustyöhöni. Kitaran ja sitarin ohella olen soittanut useita muitakin instrumentteja ja olen erityisen kiinnostunut  laulusta ja äänenkäytön terapeuttisista ja henkisistä aspekteista. Olen noin . vuosikymmenen ajan fasilitoinut laulupiirejä ja erilaisia musiikillisia seremonioita.  Olen esiintynyt laajasti ns. henkisen musiikin kentällä tunntettujen artistien kuten Kailash Kokopellin, Kevin Jamesin, Lulun & Mischkan kanssa ja omaa musiikkiani olen jakanut kaksi studioalbumia julkaisseen Sharanam -yhtyeen kanssa, joka yhdistelee intialaisen ja länsimaisen musiikin elementtejä. Olen työskennellyt myös joogaopettajana ja tutkinut eri tapoja yhdistää joogan mielen- ja kehonhallinnan tekniikoita musiikin harjoittamiseen. Joogan tavoin musiikki voi toimia itsetuntemuksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähteenä. Itselleni musiikki on ollut valtavan merkittävä parantava voima elämässäni ja tätä kokemusta haluan välittää kaikille oppilailleni.