Kitarakoulu
Musiikinopetusta taidolla ja sydämellä
SoLa

 Jokainen voi oppia soittamaan mitä vain haluaa

Työssäni muusikkona ja opettajana tapaan jatkuvasti ihmisiä jotka haaveilevat soittamisesta, mutta ovat traumatisoituneet koulun musiikkitunneista tai muuten kuvittelevat olevansa epämusikaalisia tai liian kiireisiä tms. oppiakseen soittamaan. Olen täysin vakuuttunut siitä että oikealla opastuksella kuka tahansa voi oppia mitä tahansa. Jokaisella ihmisellä on oma uniikki tapansa ja rytminsä oppia ja hyvän opettajan tehtävä on ymmärtää opiskelijan yksilöllistä tilannetta ja ohjata hänen kehitystään juuri hänelle sopivassa tahdissa ja sopivin menetelmin.

Vahvat perusteet, rentous ja ergonomia

Tavoitteeni on antaa jokaiselle oppilaalle mahdollisimman vahvat perusteet koko elämänmittaiseen musiikkiharrastukseen. Perusteiden luonteva hallinta mahdollistaa rajattoman kehityksen. Oleellista alkuvaiheessa on oppia rentoutumaan kitaran kanssa, omaksua terveet soittoasennot, oppia oikeanlaista keskittymistä ja minimoida kaikki ylimääräinen jännitys. Musiikin ja soittamisen kanssa voi oppia rentoutumaan siten että lopulta musisointi on täysin yhtä luonnollista ja helppoa kuin hengittäminen.

gtr nature.jpg

Luontaisen musikaalisuuden aktivointi

Musiikki on kaikkialla sekä sisällämme että ulkopuolellamme ja kitara on vain yksi väline jolla voimme ilmaista sitä. Käytämme usein tunneilla myös taputusta, perkussiosoittimia ja lauluääntä vahvistamaan kokonaisvaltaisen musikaalisuuden aktivoitumista. Musiikin teorian perusteet tulevat tutuiksi astettain käytännön kautta. Hyödynnän opetuksessa sekä länsimaisesta että intialaisesta pedagogiikasta oppimiani välineitä ja harjoituksia vahvistamaan musiikin eri elementtien kokonaisvaltaista integrointia. Nuotinlukutaito on yksi hyödyöllinen työkalu muusikolle mutta ei missään nimessä välttämätön ja ilman sitäkin voi soittamisesta nauttia jo ensimmäisistä tunneista lähtien. Usein opettelemme soittamaan korvakuulolta ja improvisoimaan omia melodioita heti ensimmäisistä tunneista lähtien ja monet huomaavat yllätyksekseen kykenevänsä tuottamaan musiikkia spontaanisti täysin ongelmitta.

 

Eri tyylit klassisesta improvisointiin

Olen soittanut ja opiskellut elämäni aikana monia soittimia, musiikkikulttuureja ja tyylejä. Peruskomppaus- ja näppäilytekniikoiden lisäksi voit oppia  esim. flamenco- ja klassisten kitaristien tekniikoita tai tekemään omia sointu-melodiasovituksia mistä tahansa kappaleesta. Jos olet kiinnostunut improvisaatiosta voimme tutustua blues/rock -tyyliseen tai intialaisen musiikkiperinteen mukaiseen improvisaatioon. Vahvinta erikoisaluettani ovat eri kulttuurien pyhät laulut ja niiden monipuolinen säestäminen, laulun ja kitaran yhteensovittaminen ja kitaransoitto piirityöskentelyn tai oman henkisen harjoituksen välineenä. Lähtökohtaisesti valitsemme materiaalin oman kiinnostuksesi mukaan ja pystyn tekemään tarvittaessa kitarasovituksen tai tabulatuurit mistä tahansa toivomastasi kappaleesta.