Kitarakoulu
Musiikinopetusta taidolla ja sydämellä
SoLa

 Oppilaiden kokemuksia opetuksestani:

"Sakarin rauhallisuus ja läsnäolo tekevät kitaranopetuksesta hyvin erityistä. Hänen tapansa opettaa eroaa muista mielestäni siten, että hän käyttää työssään intuitiota ja osaa kuunnella oppilasta. Jos jokin ei toimi, hän antaa vaihtoehtoja. Sakari ottaa hyvin huomioon sen, että jokainen oppilas on erilainen eikä kaikkien kanssa voi noudattaa samaa kaavaa. Hänen innostuneisuutensa  musiikkia kohtaan näkyy ja tarttuu mukaan.  Parasta on mm. se, kun soitamme molemmat jotakin biisiä yhdessä, se antaa onnistumisen tunteen ja motivoi todella paljon!"    
   

 - Julia Vainonen


"Sakarin kanssa on ollut ilo sukeltaa musiikin mystiseen maailmaan. Hänen opetustyylinsä on käytännönläheinen ja konkretiaa täynnä, teoriaa opiskellaan soittamisen ohessa sitä mukaan kun uusia asioita tulee vastaan. En ollut aikaisemmin harrastanut musiikkia ollenkaan, mutta Velin opissa taidot ovat karttuneet nopeasti. Uskon että Veli on oivallinen opettaja niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kitaristille. Musiikki on Velille intohimo ja elämäntapa, ja se näkyy myös hänen opetuksessaan."

- Stefan Lännerholm


"Sakarin kitaratunnit on ollut parasta ajankäyttöä jota voi kuvitella, mitä kitaransoittoon, tekniikkaan ja autenttisuuteen kitaransoitossa tulee. Sakarinn vahva yhteys kitaraan instrumenttina on inspiroinut valtavan paljon omaa soittoa."

 - Aleksi Homanen


"Sakarin kitaratunnit ovat perusteellisia sekä musiikki- että meditaatiosessioita ja voi vain ihailla sitä miten toinen voi niin antaa itsensä ja oman energiansa käyttöön oppilaan hyväksi tunnin ajaksi. Kitaratuntien opetukset ja vaikutukset jäävät selkärankaan ja toimivat erittäin hyvänä tukipilarina, musiikin saralla kehittyessä. Voin lämpimästi suositella Sakarin ammattitaitoisia tunteja!"

- Olli Ylinen
 

"Sakarin opetuksessa on iisi olla. Oppimista helpottaa se ettei vaadita tietyllä tavalla oppimista tietyssä järjestyksessä, vaan opettaja aistii tarkasti, mikä kussakin hetkessä on tarpeen ja mikä vie eteen päin. Velin hyväksyvä ja kannustava asenne ja oleminen luo mahdollisuuden etsiä ja löytää omaa tapaa soittaa."    

- Tuire Salminen
 

"Sakarin kitaratunnit ovat olleet kaikin tavoin mukavia hetkiä, koska hän on paitsi kokenut soittaja ja opettaja, myös tuttavallinen, rauhallinen ja varmaotteinen työssään. Hän jakaa läsnäolonsa ja seuraa oppilaan soittoa havaiten tarkasti asiat, joita huomioimalla oma tekniikka petraantuu nopeasti. Opetuksen edetessä on omia toiveita ja kiinnostuksen kohteita huomioitu jatkuvasti, säilyttäen kuitenkin johdonmukaisuus. Vankan kokemuksensa pohjalta Veli pystyy antamaan monentasoista ohjausta monista eri soittotyyleistä ja tekniikoista."

-Ville Toivanen
 
 
"Starting music education from scratch when you are 26 ain't easy. There is fear, there is doubt and a lot of self judgement and criticism.  That's why I had to find myself not just a guitar teacher, but a music coach. Along the way it had to be someone who's music I could enjoy wholeheartedly.   That's where Sakari came into play. Being an amazing musician and a great coach he has laid a perfect musical foundation in me.  Not only has he explained and trained me in many of the up-to-date guitar techniques.  Not only has he been able to bring all the necessary music theory from many angles and different schools. Along the way he has been an inspiration for musical study. Whenever I come to studio to practice no matter how late, I know for sure he isn't there just waiting for me. He is there practicing himself , because he knows that there ain't no ceiling.  
 
3 years later after starting music from nothing I am finding myself being able to confidently play guitar and sing in many different circles. Guitar is not an easy business. But Sakari somehow has an ability to break it down for me until I see that it's actually simple enough to learn."

- Alexei Arjun


"I have been taking guitar lessons with Sakari for about half a year now, and looking back, I am amazed by the process I have made. I started playing guitar more than 20 years go, but never took lessons until now and it is obvious than during the half year with Veli, I have gotten so much farther than during years of practicing on my own.
 
Sakari’s gentle presence creates a calm, secure and comfortable atmosphere for learning, while at the same time he challenges me to go beyond my comfort zone and step towards then next level. He knows exactly what I am ready for next, taking into account my musical tastes and interests. His positive feedback motivates me and his suggestions for improvement are spot on and expressed in a constructive and encouraging way.
 
My favourite moments during our weekly class are when I am playing something new and he starts to play a solo on his guitar. For a moment I get swept away by the music and get a glimpse of what playing an instrument or singing is all about – co-creating and sharing. Thank you Sakari for being such an inspiration and great teacher!"      

- Minna Pyhälä